2021

Januari

Door de Coronapandemie is het steeds zoeken naar wat wel en niet kan, rekening houdend met de regels voor het afstand houden. Met dit in het achterhoofd gaan we met een klein gezelschap, in beginsel maximaal 6 personen op 23 januari weer aan de slag op Bekaf. De snoeiwerkzaamheden zullen doorlopen tot in de eerste helft van februari.

April

Nieuwe bomen in de plaats van de bomen die opgegeven zijn op het halfbastion Bekaf zijn geplant

Mei

Wandeling samen met IVN en Brabants Landschap over het Visioterrein. Afspraken zijn gemaakt over hoe mogelijk het terrein meer beschermwaardig kan worden vanwege de functie als ecologische verbindingszone tussen het gebied van Keent en het gebied van de Kraaijenbergse plassen.

Juni

De stichting is benaderd om zich sterk te maken voor het tegengaan van het rooien van oude bomen aan de Zanddijk te Escharen. Nadat eerst bezwaar bij de gemeente was aangetekend, kwam er per kerende post een uitnodiging om te praten. De stichting oordeelde dat verzet tegen de kap niet meer zinvol was (gepasseerd station) en heeft ingezet op herplant. Hierin is de gemeente meegegaan, waarop de stichting haar bezwaar heeft ingetrokken

Met IVN en Just Clean Up Grave is de stichting in overleg gegaan over het vergroenen van de omgeving. Een voorzichtig begin is gemaakt.

Juli

Samen met IVN-Grave ontwikkelde Historisch Groen een groen wandeling door Grave. Het heeft een groene wandeling door Grave opgeleverd, over het Visioterrein en door het stadje. Begin augustus zal het boekje dat voor de wandeling is gemaakt, beschikbaar zijn.

september

11 en 12 september 2021: Open-monumentendagen, speciaal in het teken van groen en verduurzaming, door de stichting zo op de kaart gezet.

Oktober- december

Grondwerk en opschonen Visio

November

Overleg met aanpalende scholen Visioterrein over schooltuinen voor Visio-school, Brede School Oost en Merlet. De stichting ontving hiervoor een donatie van de Stichting Stadsherstel Grave i.l.